Καιρό ήθελα να σας δείξω αυτές τις πίτες… Μόνο που σκέφτηκα να σας τις δείξω με τον μη αναμενόμενο τρόπο σερβιρίσματος, αλλά με αυγό και άλειμμα πιπεριάς. Γιατί, οι πίτες δεν είναι μόνο για κρέας!
Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο @limnosflourstamateris
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- Για το σερβίρισμα: άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης @tradifresh και τηγανητά αυγά @avgateneketzi
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το νερό. Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για 10′. Ρίχνουμε στον πάγκο λίγο αλεύρι και ανοίγουμε σε στρογγυλές πίτες με τη βοήθεια του πλάστη. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (προτιμώ αυτό της @gruppe_design_wise) για 2-3′ από κάθε πλευρά.