0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια – Κέικ

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Το μόνο που θα σας πω είναι ότι θα χαρούν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι φτιάχνοντας τα ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΆΚΙΑ – ΚΕΙΚ.

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά @avgateneketzi
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. αλεύρι @limnosflourstamateris
  •  λίγο κακάο
  • έτοιμο γλάσο βανίλιας (θα το βρείτε στα ήδη ζαχαροπλαστικής στα super markets)
  • πολύχρωμη τρούφα
  • μερικά smarties

Μέθοδος παρασκευής:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά- σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και πασπαλίσουμε με κακάο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 40′.

Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι σε τριγωνάκια για να σχηματιστούν τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ, το βάζουμε πάνω σε κάθε δεντράκι και στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα ή smarties.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα