Τα κέικ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εβδομάδων μας, γιατί πολύ απλά, είναι κέικ. Μπορείς να το πάρεις εύκολα στη δουλειά, να το δώσεις ως κολατσιό στο σχολείο ή να συνοδεύσεις το καφεδάκι σου. Αυτό το κέικ, όμως, είναι για μένα το απόλυτο. Θα σε συνεπάρει η γεύση μπισκότου!
Υλικά συνταγής:
- 5 αυγά
- 350 γρ. καστανή ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- χυμός μισού πορτοκαλιού
- 200 γρ. τριμμένο μπισκότο τύπου μιράντα ή πτι- μπερ
- 500 γρ. φαρίνα
- 100 γρ. κουβερτούρα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κουβερτούρα και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.