Στρούντελ Μήλου

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Και το σπίτι μύρισε μήλο και κανέλα! Ναι, αυτή η μυρωδιά που, με την γλυκαδα και τη ζεστασιά που βγάζει, σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα!
Κάτι το ταξίδι μας στη Βιέννη, κάτι που πλησιάζουν οι γιορτές (αύριο στολίζουμε!), σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΟΥ.

Υλικά συνταγής:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 μήλα @ktimakokala
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη (3+1)
  • 2 κ.σ. φρυγανια τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • προαιρετικά: 1 κ.γλ. chutney πορτοκάλι mamellada

Μέθοδος παρασκευής:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, την κανέλα και τις 3 κ.σ. ζάχαρη. Εδώ, θα προσθέσουμε και το chutney, αν το επιθυμούμε.

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το 1 κ.σ. ζάχαρη και τη φρυγανιά.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε το μισό μίγμα με τα καρύδια και πάνω το μισό μίγμα με τα μήλα. Απλώνουμε καλά και κλείνουμε σε ρόλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Χαράζουμε τα ρολά και τα αλείφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 40′. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα!

Προηγούμενο άρθροΠένες με Πέστο Βασιλικού
Επόμενο άρθροΠίτες

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα