Κασόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Όταν έχεις καλούς φίλους, σου δίνουν και καλές συνταγές! Και η Κατερίνα μου έδωσε αυτή την συνταγή για παραδοσιακή γιαννιώτικη ΚΑΣΟΠΙΤΑ και με προκάλεσε να τη φτιάξω.
Δεν θα σας πω πολλά, μόνο ότι είναι μια τυρόπιτα του 5λεπτου και η νοστιμιά της αξεπέραστη!

Υλικά συνταγής:

  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
  • 3 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά βιολογικά @avgateneketzi
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο (για το ταψί)

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο (βάζουμε αρκετό, περίπου 50 ml) και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της πίτας εκτός από τη φέτα. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί που έχει κάψει καλά στο φούρνο. Θα δούμε πως “τσιτσιρίζει” το λάδι. Αυτό θέλουμε. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-50′.

Γίνεται τραγανή απ’ έξω και μαλακή μέσα!

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο
Επόμενο άρθροΜουσακάς

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα