Μελωμένο Κριθαράκι με Χταποδάκι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Δεν θα πω πολλά… Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… Ένα φαγητό, άπειρα αρώματα! Αυτό είναι το ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ και αυτή τη φορά ανέβηκε επίπεδο, αφού χρησιμοποίησα το chutney πιπεριάς της που έκανε το φαγητό μου “λουκουμάκι”
Συνταγή από τις πιο νόστιμες με κριθαράκι @genima_gis_pasta, μαγειρεμένο στο αντικολλητικό τηγάνι με αποσπώμενη λαβή της @gruppe_design_wise.

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 3-4 πλοκάμια χταποδιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. chutney πιπεριάς @mamellada
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, το ξύδι και τη δάφνη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλωμένη φωτιά και προσθέτουμε το chutney και το χταπόδι. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ. Βάζουμε πιπέρι και αλάτι και βράζουμε για 20′.

Όταν μαλακώσει το χταπόδι, βάζουμε ένα ποτήρι νερό και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε ζεστό!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα