Κυριακή σήμερα, βραδάκι έρχεται, τι καλύτερο από φρεσκοψημένη ΠΙΤΣΑ με σπιτική ΖΥΜΗ… Πρόκειται για την πιο τραγανή εξωτερικά και συνάμα, αφράτη εσωτερικά ζύμη πίτσας!
Υλικά συνταγής:
- 500 γρ. αλεύρι κίντρινο @limnosflourstamateris
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- 1 φακ. ξηρή μαγιά στιγμής
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στέρεο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ για 1 ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο πίτσες και προσθέτουμε ο,τι υλικό μας αρέσει…
Εμείς προσθέσαμε μανιτάρια, μοτσαρέλα, τοματίνια, σάλτσα τομάτας @paradosiaka_proionta_lagada και γλυκόξινη σάλτσα (chutney) πιπεριάς mamellada, ενώ σε άλλη σαλάμι, μοτσαρέλα και γκούντα!
Επιλέξτε τα αγαπημένα σας υλικά και καλή σας όρεξη!