0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ελιόψωμο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Καλή Μ. Εβδομάδα! Σήμερα μαγειρεύουμε φακές και τι καλύτερο για συνοδευτικό από ένα φρεσκοψημένο ΕΛΙΟΨΩΜΟ που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 370 γρ. νερό χλιαρό
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ. μέλι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. ελιές της αρεσκείας μας (προσωπικά, έβαλα ψητές ελιές Καλαμών mamellada)
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Μέθοδος παρασκευής:

Αποβραδίς ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 3 πρώτα υλικά (ουσιαστικά φτιάχνουμε προζύμι) και κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για 20’ σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το προζύμι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με τον γάντζο.

Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη και τελευταίες τις ελιές. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, αφού λαδώσουμε τα χέρια μας και την κόβουμε σε 6-8 ίσα μέρη. Πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 25’.

Νόστιμα και αφράτα! Ο,τι καλύτερο για τη νηστεία!

Tip:

Μπορούμε να προσθέσουμε και λιαστή τομάτα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα