Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Καλή Μ. Εβδομάδα! Σήμερα μαγειρεύουμε φακές και τι καλύτερο για συνοδευτικό από ένα φρεσκοψημένο ΕΛΙΟΨΩΜΟ που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 370 γρ. νερό χλιαρό
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ. μέλι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. ελιές (προσωπικά, έβαλα θρούμπες)
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Αποβραδίς ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 3 πρώτα υλικά (ουσιαστικά φτιάχνουμε προζύμι) και κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο. Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για 20’ σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το προζύμι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με τον γάντζο. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι και τελευταία τη ρίγανη. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, αφού λαδώσουμε τα χέρια μας και την κόβουμε σε 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στις αντιστάσεις για 25’.

Νόστιμα και αφράτα! Ο,τι καλύτερο για τη νηστεία!

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λιαστή τομάτα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Παρόμοια Άρθρα