Ελιόψωμο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Καλή Μ. Εβδομάδα! Σήμερα μαγειρεύουμε φακές και τι καλύτερο για συνοδευτικό από ένα φρεσκοψημένο ΕΛΙΟΨΩΜΟ που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 370 γρ. νερό χλιαρό
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ. μέλι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. ελιές (προσωπικά, έβαλα θρούμπες)
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Αποβραδίς ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 3 πρώτα υλικά (ουσιαστικά φτιάχνουμε προζύμι) και κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο. Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για 20’ σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το προζύμι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με τον γάντζο. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι και τελευταία τη ρίγανη. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, αφού λαδώσουμε τα χέρια μας και την κόβουμε σε 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στις αντιστάσεις για 25’.

Νόστιμα και αφράτα! Ο,τι καλύτερο για τη νηστεία!

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λιαστή τομάτα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα