0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σπιτική Λεμονάδα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

«Λεμονάκι μυρωδάτο κι απ’ το περιβόλι αφράτο…»! Από μικρή λατρεύω αυτό το εσπεριδοειδές και όχι άδικα, αφού ταιριάζει τόσο στα αλμυρά όσο και στα γλυκά! Η μυρωδιά του; Μοναδική και αξεπέραστη… Τι θα λέγατε, λοιπόν για μια ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ;

Υλικά:

  • 600 ml χυμός λεμονιού
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη φλούδα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη, ρίχνουμε τον χυμό. Αφήνουμε να βράσει για 2-3’ ακόμα και αποσύρουμε. Αφού κρυώσει, βάζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο, 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερό. Αν θελουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και λίγο τριμμένο τζίντζερ!

Καλή απόλαυση!

Tip:

Το τριμμένο τζίντζερ προσδίδει μια σπιρτάδα στην λεμονάδα και την απογειώνει!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα