Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ένα υλικό που αγαπώ πολύ είναι η μελιτζάνα σε κάθε της μορφή… Μελιτζάνες παπουτσάκια, λατρεμένος μουσακάς, ψητές μελιτζάνες με σκορδαλιά (το έφτιαχνε η γιαγιά και μαζί με τον μπακαλιάρο γινόταν ένα ανάρπαστο πιάτο!)… Σήμερα, όμως, επέλεξα να σας δείξω την δική μου πανεύκολη ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ… Ιδανική πίτα μιας και είναι η εποχή της μελιτζάνας!

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 μελιτζάνες
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ώριμη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κατσικίσια φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 30-40’ να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν καραμελώσουν, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και την τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μην έχουν πολλά υγρά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλωνουμε καλά την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220•C στον αέρα για μισή ώρα.

Μιαμ!

Tip:

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα