- Advertisement -
Γιατί να τρώμε μελομακάρονα μόνο στις γιορτές; Έτσι, εγώ σου έφτιαξα αυτό το κέικ για να το χαίρεσαι όλο τον χρόνο!

Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. μέλι
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. σόδα
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και όλα τα μπαχαρικά.

Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το ανακατέψουμε με τη σόδα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε στον αέρα στους 150°C για 10′ και στη συνέχεια, στους 180°C για 40′.
Λαχταριστό και χριστουγεννιάτικο!
Tip:
Σερβίρουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένο καρύδι.
