Λαλάγγια, τα πελοποννησιακά. Γιατί, αν δεν τιμήσουμε την πατρίδα, τότε τι; Είναι πολύ τραγανά και με τόσο απλά υλικά που θα βρεις σίγουρα στο ντουλάπι σου.
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 λίτρο χλιαρό νερό
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τρίβοντας με τα χέρια. Προσθέτουμε το αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι με νερό από αυτό που έχουμε ήδη ζυγίσει και το προσθέτουμε στο μίγμα του άλευρου. Βάζουμε το υπόλοιπο νερό και την κανέλα και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για 1 ώρα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε σε κορδόνι. Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας (όπως κάνουμε με τα κουλουράκια) και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο έχοντας τη φωτιά μέτρια προς δυνατή.
Σερβίρουμε σκέτα, με λίγη γραβιέρα ή μέλι!