Το όνομα “προφιτερόλ” προέρχεται από τη γαλλική λέξη “profiterole”, που αρχικά αναφερόταν σε ένα μικρό, γλυκό ρολό. Όμως, κατέληξε να είναι ένα γλυκό με γεμιστά choux, κρέμα βανίλιας και κρέμα σοκολάτας. Σήμερα σου δείχνω μια πολύ εύκολη και ανάλαφρη εκδοχή του, για να το ευχαριστηθείς το καλοκαιράκι!
Υλικά συνταγής:
- 10 γεμιστά κρουασανάκια
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κουβερτούρα (125 γρ.)
- 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί το μίγμα, παίρνουμε λίγο με μια κουτάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αναμιγνύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και αποσύρουμε. Διαιρούμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μόλις οι δύο κρέμες γίνουν χλιαρές, τις ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα της σαντιγί αντίστοιχα.
Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ. Βάζουμε στον πάτο λίγη κρέμα βανίλιας και από πάνω τοποθετούμε τα κρουασανάκια κομμένα στη μέση. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και απά πάνω απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο.
Σερβίρουμε!