Μέσα στο Πάσχα δοκίμασα αυτή την μακαρονάδα σε ένα ταβερνάκι στη Βυτίνα Αρκαδίας και μου έκανε τρομερή εντύπωση η γεύση που έβγαζε μέσα από την απλότητά της. Τα υλικά λίγα και απλά και σου προτείνω να την φτιάξεις σύντομα!
Υλικά συνταγής:
- 1 συσκευασία ζυμαρικών
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καρότο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 1 τριμμένη τομάτα
- 1 κ.γλ. πελτές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Αφού γυαλίσουν, προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ και την τομάτα. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταυτόχρονα, βράζουμε τα ζυμαρικά 1′ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.