Αυτά τα μαμαδίστικα φαγάκια τα αγαπάμε πολύ. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και το ζυμαρικό!
Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 250 γρ. χυλοπίτες @theros_traditional_greek_pasta
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. πελτές
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 4-5 κόκκοι μπαχαριού
- 300 γρ. τριμμένη τομάτα
- 1 λίτρο βραστό νερό
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το φύλλο δάφνης, την κανέλα, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη και την τριμμένη τομάτα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.
Σερβίρουμε με μπόλικη μυζήθρα!