0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Νηστίσιμα Στριφτά Γλυκά Μπουγατσάκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η μπουγάτσα είναι ένα από τα δυνατά σημεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και των Σερρών. Πάμε να σου δείξω μια συνταγή, για να την γευόμαστε και στη νηστεία!

Υλικά συνταγής:

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • 1 φακ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • λίγο έξτρα λιωμένο φυτικό βούτυρο
  • άχνη και κανέλα (για το πασπάλισμα)

Μέθοδος παρασκευής:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το φυτικό βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε το baking και τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με το βούτυρο, τοποθετούμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο, ραντίζουμε ξανά και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από την κρέμα. Τυλίγουμε και κλείνουμε σαν σαλιγκαράκι.

Επαναλαμβάνουμε και τοποθετούμε όλα τα ατομικά μπουγατσάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο σπορέλαιο και νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-35′.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Απολαμβάνουμε τα τραγανά μπουγατσάκια μας!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα