0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κωκ Ταψιού

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Είναι ένα γλυκό που μπορεί να σταθεί άνετα και σαν τούρτα. Θα έλεγες όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι κωκ ταψιού;

Υλικά συνταγής:

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα (κρατάμε στην άκρη μισό ποτήρι από αυτή την ποσότητα)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος παρασκευής:

Για το παντεσπάνι:

Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Παίρνουμε ένα ταψί 28άρι, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε οριζόντια στα δύο.

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, αφού τα αραιώσουμε στο γάλα που κρατήσαμε.

Ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να έχει το μίγμα κρεμώδη υφή. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να γίνει χλιαρή.

Για την επικάλυψη:

Κάνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.

Πάμε για συναρμολόγηση!

Βάζουμε στο ταψί το ένα μέρος του παντεσπανιού. Απλώνουμε όλη την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι. Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Καλή απόλαυση!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα