0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πώς, λοιπόν, ξαλμυρίζουμε μπακαλιάρο;

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η 25η Μαρτίου καταφθάνει και μαζί της έρχεται ένα από τα πιο ελληνικά φαγητά: ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Μιας, λοιπόν κι έχει την τιμητική του εκείνη την ημέρα, πάμε να σου πω παρακάτω πόσο εύκολα θα τον ξαλμυρίσουμε και τι θα χρειαστούμε.

Αφού αγοράσουμε από τον ιχθυοπώλη μας τον υγράλατο μπακαλιάρο, τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν και ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας. Κλείνουμε το μπολ αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες αλλάζοντας μόνο το νερό ανά 6-7 ώρες. Αυτό ήταν!

Tips: μην ξεχάσεις να στεγνώσεις καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα πριν το «κουρκούτιασμα» και το τηγάνισμα. Γιατί, όμως, τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την συγκεκριμένη μέρα; Η παράδοση του μπακαλιάρου δεν σχετίζεται με την επανάσταση του 1821. Έχει, ωστόσο, να κάνει με τη θρησκευτική πλευρά της ημέρας, καθώς είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Αποτελεί μια από τις δυο ημέρες της σαρακοστιανής νηστείας (η δεύτερη είναι η Κυριακή των Βαΐων) κατά τις οποίες, όσοι νηστεύουν, επιτρέπεται να φάνε ψάρι.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα