- Advertisement -
Μου τις ζητάς τόσο καιρό, είναι δυνατόν να σου πω “όχι”; Και έρχονται οι μέρες που θα τις χρειαστούμε λίιιιγο περισσότερο, μιας και οι Απόκριες καταφτάνουν! Είναι αφράτες και πολύ εύκολες, στο υπόσχομαι.

Υλικά συνταγής:
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 500 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 150 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα με το χέρι ή τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα σουβλακόπιτας.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2′ από κάθε πλευρά.
Tip:
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
