Αγαπάμε πολύ τις μηλόπιτες, είναι η αλήθεια. Η πεθερούλα μου έχει 3-4 διαφορετικές συνταγές και αυτή τη φορά τσίμπησα αυτήν της τριφτής.

Υλικά συνταγής:
- 3-4 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
- 1 κ.γλ. κανέλα
- χυμός μισού λεμονιού
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 4 κρόκοι
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 γεμάτη κ.γλ. baking powder
Για την κρέμα:
- 500 ml γάλα
- 3 κρόκοι
- 70 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος παρασκευής:
Ξεκινάμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί (δεν θέλουμε να βράσει).
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με σύρμα χειρός τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα ώστε να έρθει στη σωστή θερμοκρασία. Το ρίχνουμε όλο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε, και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μήλα με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη και τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, δηλαδή το αλεύρι, το baking, τους κρόκους, το ένα φλυτζάνι ζάχαρη, την κανέλα και τη μαργαρίνη και αναμιγνύουμε τρίβοντας με τα χέρια. Δεν θέλουμε συμπαγή ζύμη, αλλά τριφτή.
Απλώνουμε τη μισή δόση της τριφτής ζύμης σε ένα ταψί, προσθέτουμε το μίγμα των μήλων και από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Κλείνουμε με την υπόλοιπη τριφτή ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45′.
Tip:
Η κρέμα είναι δική μου προσθήκη, αν δεν το επιθυμούμε, δεν τη βάζουμε και ακολουθούμε κανονικά την υπόλοιπη διαδικασία.