0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τα Μελομακάρονα της Γιαγιάς μου

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τα μελομακάρονα της γιαγιάς μου… Μια τόσο απλή συνταγή που βγάζει ζεστασιά!

Υλικά συνταγής:

Για το σιρόπι (το θέλουμε κρύο):

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • 600 γρ. μέλι @constali_honey
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού

Για τη ζύμη:

  • 270 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμός πορτοκαλιού 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 60 ml κονιάκ
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 3/4 κ.γλ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. baking powder
  • 1/4 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • μίγμα: καρύδι τριμμένο, κανέλα 

Μέθοδος παρασκευής:

Ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 2-3′ και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2′ με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το baking powder και τη σόδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι.

Αναμιγνύουμε για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια, ζυμώνουμε με το χέρι για 10-12 δευτερόλεπτα.

Πλάθουμε 40 μελομακάρονα και ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Όσο είναι καυτά τα μελομακάρονα, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα σε αυτό για 25-30′.

Τα πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού- κανέλας και σερβίρουμε!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα