- Advertisement -
Κολατσιό για το σχολείο ή μήπως και για τη δουλειά;
Υλικά συνταγής:
- 50 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
- 480 ml γάλα
- 5 μέτρια αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
- λιωμένο βούτυρο
- ζάχαρη καστανή
- κανέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε το βούτυρο στις θήκες για μαφινς και τοποθετούμε το ταψάκι στον φούρνο στους 230° ώστε να λιώσει το βούτυρο.
Ταυτόχρονα, στο μούλτι ή στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Θέλουμε έναν χυλό.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και βάζουμε μίγμα σε κάθε θήκη ώστε να καλυφθούν τα 2/3.
Ψήνουμε στους 230° στον αέρα για 15′ και χαμηλώνουμε στους 180° για 12′ ακόμα.
Όταν βγουν, όπως είναι ζεστά, τα αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο και τα βουτάμε σε μίγμα ζάχαρης – κανέλας.