0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κιμαδόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η κιμαδόπιτα είναι μια πίτα τόσο εύκολη, που, πάμε στοίχημα, θα την φτιάχνεις συχνά!

Υλικά συνταγής:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 κιλό κιμάς (κατά προτίμηση, μοσχαρίσιος)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 πιπεριές (πράσινες και Φλωρίνης) τριμμένες
  • 1 κ.γλ. πελτέ τομάτας
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 5 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά και συνεχίζουμε με τον πελτέ, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε βραστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10′ περίπου (να έχει ελάχιστα υγρά).

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ένα αυγό και την γραβιέρα.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την γέμιση προσέχοντας τις άκρες και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε καλά και αλείφουμε με το δεύτερο αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45′.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα