0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η γιαγιά Άννα κάθε, μα κάθε χρόνο, έφτιαχνε την ίδια συνταγή. Αυτά τα κουλουράκια, τα παραδοσιακά, με την αμμωνία, που τα φτιάχνεις και λες “μύρισε Πάσχα!”. Έχοντας λοιπόν, το τεφτέρι της στα χέρια μου, πώς να μην μπω στην κουζίνα και να μην τα μοιραστώ μαζί σας;

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά @avgateneketzi
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. αμμωνία

Μέθοδος παρασκευής:

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο μια ώρα πριν την παρασκευή των κουλουριών.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός για 2-3′. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα.

Βάζουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλουμε μια ζύμη με την υφή πλαστελίνης.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.

*Η ζύμη μας δίνει περίπου 50-60 κουλουράκια.

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα