Ο κορμός είναι ένα διαχρονικό γλυκό και τον θέλουμε και στη νηστεία.
Υλικά συνταγής:
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 225 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
- 5 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 συσκευασία Μπισκότα με Πορτοκάλι και Κανέλα Ντουρουντούς
- 2 κ.σ. λικέρ
Μέθοδος παρασκευής:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο, το μέλι και το λικέρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους ξηρούς καρπούς. Σπάμε τα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα Ντουρουντούς με το χέρι και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ, αφού την καλύψουμε με λαδόκολλα. Μπορούμε, φυσικά, να τυλίξουμε στο γνωστό σχήμα “σαλάμι”, αν θέλουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε!