Όταν δεν έχουμε χρόνο, αλλά θέλουμε και το γλυκάκι μας, η λύση είναι μονόδρομος: σοκολατένια σφολιατάκια!
Υλικά συνταγής:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 2 κ.σ. τριμμένοι ξηροί καρποί
- 1 αυγό
Μέθοδος παρασκευής:
Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε την πραλίνα. Πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τυλίγουμε.
Κόβουμε σε 8 ίσα μέρη. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το στριφογυρίζουμε και ενώνουμε τις δύο άκρες.
Παίρνουμε ένα ταψί με θήκες για κεκάκια, βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε μια θήκη. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25′.
Σερβίρουμε ζεστά, προαιρετικά με λίγη άχνη ζάχαρη.
*Η πραλίνα είναι από το @the_greek_grocery
Tip:
Το γλυκό μπορεί να γίνει και νηστίσιμο με νηστίσιμη σφολιάτα (υπάρχει στα supermarket), πραλίνα και χωρίς προσθήκη αυγού.