Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα… Ζεστά και εορταστικά!
Δοκίμασε το Χιουνκιάρ Μπεγεντί, γιατί είναι ένα φαγάκι ζεστό!
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μπουκίτσες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα για κοκκινιστό μοσχαράκι @cookathomeproducts
- 3-4 μελιτζάνες
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- για την μπεσαμέλ δες εδώ
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το θωρακίζουμε κι από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα. Βάζουμε και 500 ml νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας ψήνοντας αρχικά τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα, αφού τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο.
Μόλις βγουν, τις ανοίγουμε, αφαιρούμε την σάρκα και την χτυπάμε καλά στο μουλτι.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε την μελιτζάνα και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας βάζοντας λίγο πουρέ μελιτζάνας κι από πάνω μερικές μπουκίτσες μοσχαράκι κοκκινιστό. Λουκούμι!