- Advertisement -
Αυτή η συνταγή ήρθε στα χέρια μου με πολλή αγάπη! Δείξε κι εσύ αγάπη!
Υλικά συνταγής:
Ζύμη:
- 500-550 γρ. αλεύρι σκληρό @limnosflourstamateris
- 150 γρ. γιαούρτι
- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 αυγό @avgateneketzi
- 100 γρ. νερό χλιαρό
Γέμιση:
- 250 γρ. κατσικίσια φέτα
- 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 150 ml γάλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την μαγιά στο νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την κόβουμε σε 6 μέρη, ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο, βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί στριφογυριστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για περίπου 50′.