0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ψωμί Μαργαρίτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τόσο αφράτα ψωμάκια δεν θα βρεις αλλού. Και ξέρεις τι θα κάνεις!
Γέμισέ τα με ο,τι θες!

Υλικά συνταγής:

  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
  • 1 φακ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι 

Για την επικάλυψη:

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη με 50 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

Μέθοδος παρασκευής:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5′.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα έως ότου διπλασιαστεί.

Πλάθουμε 8 μπαλάκια, τα βουτάμε στο μίγμα νερού- ζάχαρης και στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζοντας μια μαργαρίτα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40′ ακόμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για μισή ώρα.

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα