Το είδες, σου άρεσε, το έφτιαξα ξανά και σου δίνω συνταγή για τις πιο νόστιμες βίδες (ναι, οι Ιταλοί τις λένε fussili αλλά εμείς επιμένουμε σε “βίδες”).
Πάμε για ΒΙΔΕΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
Υλικά συνταγής:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά βίδες @mamairenepasta
- 1 κρέμα γάλακτος (ζωική ή φυτική)
- 3-4 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 4′. Στο τέλος, κρατάμε μισό ποτήρι νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!