- Advertisement -
Συνταγάρα σου έχω σήμερα…
Σιμιγδαλένιος χαλβάς (χωρίς λάδι) και πολύ πορτοκαλένιος και με το κουκουνάρι να σκάει στο δοντάκι!
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό χυμός πορτοκάλι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Αφού ζεσταθεί, βάζουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε και το ξύσμα και το κουκουνάρι και αφού πήξει το μίγμα, το βάζουμε σε φόρμα για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης!