- Advertisement -
Την αγαπώ, την φτιάχνω αρκετές φορές μέσα στη χρονιά και είναι η αφράτη Λαδένια Κιμώλου.
Είναι σαν πίτσα, η τομάτα, το κρεμμυδάκι και ένα καλό ελαιόλαδο αρκούν σαν υλικά! Και ζύμη;;; Τόσο αφράτη που θα θέλεις να την φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι κίτρινο (σκληρό) @limnosflourstamateris
- 1 κ.γλ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο @callistathoe
- 1 γερή πρέζα αλάτι
- 250 ml χλιαρό νερό

Για την γέμιση:
- μερικές φέτες τομάτας
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 200 ml ελαιόλαδο @callistathoe
- ρίγανη @tradifresh
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό σημείο.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ζυμαράκι μας. Ανοίγουμε πατώντας με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά από πάνω με τελευταίο το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα για 50-55′.