- Advertisement -
Στην χωριουδάρα, η θεία Μόρφω φτιάχνει μια γαβάθα σκορδαλιά, για να την προσφέρει παρέα με τον μπακαλιάρο στους θαμώνες του καφενείου. Πέρυσι, λοιπόν, πήρα την συνταγή και ήρθε η ώρα να σας τη δείξω.
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- λίγο χυμό λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και βάζουμε στο multi mix (προσωπικά, χρησιμοποιώ αυτό της @gruppe_design_wise).
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Θέλουμε μια ωραία κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε με μπακαλιάρο!
Tip:
Βάλε δίπλα και μερικά αλίπαστα από @limnou_thalassa. Είναι λατρεία!