Σκορδαλιά

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Στην χωριουδάρα, η θεία Μόρφω φτιάχνει μια γαβάθα σκορδαλιά, για να την προσφέρει παρέα με τον μπακαλιάρο στους θαμώνες του καφενείου. Πέρυσι, λοιπόν, πήρα την συνταγή και ήρθε η ώρα να σας τη δείξω.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και βάζουμε στο multi mix (προσωπικά, χρησιμοποιώ αυτό της @gruppe_design_wise).

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Θέλουμε μια ωραία κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε με μπακαλιάρο!

Tip:

Βάλε δίπλα και μερικά αλίπαστα από @limnou_thalassa. Είναι λατρεία!

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Γλυκιά Μπουγάτσα
Επόμενο άρθροΛαδένια Κιμώλου

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα