Πριν χρόνια, σε μια από τις πρώτες επισκέψεις στην γλυκιά μου πεθερούλα, δοκίμασα αυτό από τα χεράκια της.
Και είναι τόσο ωραία η ΑΛΜΎΡΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ! Βάλε μέσα ο,τι βρεις στο ψυγείο και σε μισή ωρίτσα έχεις κάτι για τη λιγούρα ή αυτό που έψαχνες να φτιάξεις για τους απρόσμενους καλεσμένους ή κάτι για την ταινία.
Υλικά συνταγής:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- λίγη κέτσαπ
- 4 κ.γλ. chutney πιπεριάς mamellada
- 1 αυγό
- λίγο σουσάμι
Μέθοδος παρασκευής:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στα τέσσερα. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με ελάχιστη κέτσαπ και χαράζουμε τις άκρες ώστε να γίνουν πολλές πλεξούδες.
Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης με τελευταίο το chutney. Κλείνουμε δημιουργώντας πλεξούδες από πάνω και αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμεε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 25′.