Αχ… Αχ, αυτό το κέικ!
Όταν έχεις μήλα στο σπίτι, τι κάνεις; Φτιάχνεις ένα ΚΕΙΚ ΜΉΛΟΥ- να μυρίσει κανέλα το σπίτι- καλείς αγαπημένους φίλους, φτιάχνεις κι έναν αρωματικό ζεστό καφέ και δημιουργείς όμορφες στιγμές!
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 2 κ.γλ. baking powder
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 5 αυγά @avgateneketzi
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. μήλα @ktimakokala καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Ενώνουμε το αλεύρι με το baking και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15′ περίπου.