Πίτσα (Ιταλικό Στυλ)

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Από τότε που έπεσε στα χέρια μου αυτή η συνταγή για πίτσα λεπτή με ζύμη τραγανή, έχει γίνει η αγαπημένη των παιδιών!
Και με μόνο 2 υλικά από πάνω, γίνεται πεντανόστιμη! Έβαλα άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με τομάτα και καρότο και φρέσκια mozzarella.

Υλικά συνταγής:

Για τη ζύμη (σαν ιταλική):

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό

Για την γέμιση:

  • 2 κ.γλ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με τομάτα και καρότο @tradifresh
  • φρέσκια μοτσαρέλα
  • μερικά φύλλα δυόσμου

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε προσεκτικά το νερό, το μέλι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο μίξερ με τον γάντζο. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε τις πίτσες. Αλείφουμε με το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης, βάζουμε και τη μοτσαρέλα σε φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 12′.

Προαιρετικά, σερβίρουμε με μερικά φύλλα δυόσμου για την φρεσκάδα!

Προηγούμενο άρθροBrownies με Αμυγδαλοβούτυρο
Επόμενο άρθροΟμελέτα με Λαχανικά

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα