Σνακ για το σχολείο, συνοδευτικό για το απογευματινό μας καφεδάκι, αυτά τα MUFFINS ΜΕ ΜΠΑΝΆΝΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ είναι ιδανικά για κάθε στιγμή!
Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- 3 μπανάνες πολτοποιημένες
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αυγό @avgateneketzi
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 10 κ.γλ. πραλίνα φουντουκιού (ή οποίο άλειμμα θέλετε)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα, αφού τα κοσκινίσουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες και το γιαούρτι με το σύρμα και προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ειδικό ταψάκι για κεκάκια και βάζουμε σε κάθε θήκη μίγμα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα και καλύπτουμε με μίγμα μέχρι το χείλος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 5′ και έπειτα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C για 12′. Έτοιμα!
Tip:
Όσο φτιάχνετε το μίγμα για τα μάφινς, βάλτε σε ένα ταψάκι τις 10 κουταλιές του γλυκού πραλίνας και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Έτσι, η πραλίνα θα μείνει ρευστή μετά το ψήσιμο!