Κριθαράκι με Κιμά στον Φούρνο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Σπιτικό, μαμαδίστικο, ζεστό φαγάκι!
Αυτό και πολλή αγάπη χρειάζεται η οικογένεια και όλα γίνονται ομορφότερα!

Υλικά συνταγής:

Για τον κιμά:

  • 300 γρ. κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κριθαράκι:

  • 250 γρ. κριθαράκι @andritsainapasta
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο γκούντα τριμμένο
  • λίγο Καλαθάκι Λήμνου τριμμένο @hrysafi_dairy (κατσικίσια φέτα)

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το λάδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Συνεχίζουμε με το σκόρδο, την κανέλα, την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε την τομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5′.

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό αλατισμένο και προσθέτουμε το κριθαράκι και το ελαιόλαδο. Βράζουμε για 5′, στραγγίζουμε κρατώντας μια κουτάλα από το νερό και προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό στον κιμά.

Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.

Προηγούμενο άρθροMuffins με Μπανάνα και Γέμιση Πραλίνα
Επόμενο άρθροΠιτσόψωμο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα