Παραδοσιακή Στραπατσάδα ή Καγιανά

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μόλις έβγαλα το φρεσκοψημμένο χωριάτικο ψωμάκι μου από τον φούρνο, σκεφτόμουν τι να φτιάξω για μεσημεριανό… Και να σας πω κάτι; Με τόσο λίγα και απλά υλικά, το τραπέζι μου σήμερα έγινε από αυτά τα “καλοκαιρινά” που τόσο αγαπώ!
Κάποιοι γνωρίζουμε αυτό το φαγητό ως ΚΑΓΙΑΝΑ, άλλοι ως ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ. Το μόνο σίγουρο είναι η νοστιμιά του!

Υλικά συνταγής:

  • 500 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 4 αυγά @avgateneketzi
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης τομάτα- καρότο @tradifresh
  • μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

✔️ Για το χωριάτικο ψωμί δες εδώ

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και την τομάτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το άλειμμα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.

Έτοιμη!

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με Λουκάνικα
Επόμενο άρθροΚλαμπ Σάντουιτς

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα