Μια πίτα, μα τι πίτα!
Αυτή την ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ την έφτιαχνε η γιαγιά Μαρίνα με μεγάλη επιτυχία. Κι όχι μόνο ένα ταψί κάθε φορά! Με φύλλο χειροποίητο και γέμιση μοναδική μέσα στην απλότητά της.
Υλικά συνταγής:
- 500γρ. αλεύρι κίτρινο @limnosflourstamateris
- 240 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ελαιόλαδο @haoliveoil ( +extra για τα φύλλα)
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 500γρ. σπανάκι και χόρτα διάφορα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε όλα τα χόρτα σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι. Αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους (περίπου 30′-40′).
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε για 5′. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε σχετικά λεπτό φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε κάθε φύλλο. Ραίνουμε κάθε φύλλο με λίγο λάδι. Μόλις βάλουμε τα τρία φύλλα, βάζουμε την γέμιση (αφού έχουμε προσθέσει και την φέτα στα χόρτα). Προσθέτουμε και τα άλλα τρία φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο και χαράζουμε την πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1-1μιση ώρα (ανάλογα τον φούρνο).
Έτοιμη!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr