Ψωμάκι… Η τροφή που κράτησε γενιές και γενιές όρθιες… Η καθημερινή μας συνήθεια στο τραπέζι… Πόσα μπορούμε να πούμε για το ψωμί και πόσα διαφορετικά είδη να υπάρχουν, άραγε; Εμείς πάντως, σήμερα στο τραπέζι μας θα έχουμε αυτό το ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ με το αγαπημένο μου αλεύρι @limnosflourstamateris , γιατί το απαιτεί και το φαγητό μας!
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης @limnosflourstamateris
- 120 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 1/2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- προαιρετικά: σουσάμι ή νιφάδες βρώμης για επικάλυψη
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 10′. Αφαιρούμε τη ζύμη και τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1μιση-2 ώρες.
Πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι και και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε ξανά για μισή ώρα.
Χαράζουμε το ψωμί μας και ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή νιφάδες βρώμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις για 40′.
Γίνεται υπέροχο!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr