Λαχανοντολμάδες

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η γιαγιά Άννα τους έφτιαχνε συχνά, γιατί ήξερε πόσο μας αρέσουν και όταν μας έλεγε “Έχω φτιάξει λαχανοντολμάδες με κρέμα” ήταν το καλύτερο μας! “Κρέμα” έλεγε το αυγολέμονο, γιατί το έφτιαχνε πραγματικά σαν κρέμα, τόσο ονειρεμένη! Εννοείται πως πήρα την συνταγή, γιατί τέτοιες συνταγες είναι θησαυροί και δεν πρέπει να χάνονται…

Υλικά συνταγής:

Για τους ντολμάδες:

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 800 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. κουρκουμά (προαιρετικά)

Για την κρέμα αυγολέμονο:

  • 2 κρόκοι
  • 2 ασπράδια
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

Μέθοδος παρασκευής:

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και βράζουμε το λάχανο σε βαθιά κατσαρόλα με νερό για 15′. Αφήνουμε να κρυώσει και χωρίζουμε τα φύλλα (κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη).

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε τον κιμά. Ανοίγουμε κάθε φύλλο από το λάχανο, προσθέτουμε γέμιση και φτιάχνουμε τον κάθε ντολμά τυλίγοντας πρώτα τις άκρες και μετά ρολλάροντας.

Στρώνουμε τα 2 φύλλα που κρατήσαμε στην άκρη στον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε τους ντολμάδες. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με νερό μέχρι να τους καλύψει. Προσθέτουμε και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 50′. Αφαιρούμε τους ντολμάδες προσεκτικά και σουρώνουμε το ζουμάκι.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενώνουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το ζουμάκι σιγά- σιγά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το ζουμάκι προσθέτοντας την μαρέγκα και μετά τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιάτο και περιχύνουμε με την κρέμα αυγολέμονο!

Ντελικάτο πιάτο!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΑφράτο Ψωμί Ολικής

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα