0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ρολό Σοκολάτας με Κρέμα Κάστανο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Οι μέρες των γιορτών είναι και μέρες γλυκών! Και τι γλυκό θα φάμε την Πρωτοχρονιά; Στο blog μου επέλεξα να σας δείξω βήμα- βήμα αυτό το ΡΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΆΣΤΑΝΟ, τόσο αφράτο και ελαφρύ που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Υλικά συνταγής:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κοφτή κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

Για την κρέμα:

  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και τριμμένα  σε σκόνη (περίπου 6-7 κάστανα)
  • 280 ml κρέμα γάλακτος (100 και 180) 
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. άχνη 

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Μέθοδος παρασκευής:

Για το παντεσπάνι:

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια  και χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με 30 γρ. ζάχαρης στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 70 γρ. ζάχαρης με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
  • Κοσκινίζουμε σε αυτό το μίγμα το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να μην χαθεί ο όγκος. Σε ένα ταψί 30 εκ. βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 12′.
  • Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει 5′ και έπειτα κοσκινίζουμε λίγη άχνη σε μια πετσέτα, απλώνουμε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το τριμμένο κάστανο, την  ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος (τα 100ml), τον κρόκο και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο το μίγμα και μόλις πάει να βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το περνάμε από το κόσκινο πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να πάρουμε την κρέμα χωρίς κομματάκια.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 180 ml κρέμας γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και κοσκινίζουμε μέσα την άχνη συνεχίζοντας μέχρι να σφίξει σε σαντιγί.
  • Προσθέτουμε και το μίγμα του κάστανου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Για να συνθέσουμε το ρολό:

  • Ανοίγουμε μαλακά την πετσέτα με το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα κάστανου.
  • Το γυρίζουμε προσεκτικά σε ρολό και το τοποθετούμε  σε σχάρα.
  • Περιχύνουμε με την επικάλυψη αφού πρώτα ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώσουμε σε αυτή την κουβερτουρα (αφήνουμε 2′ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά περιχύνουμε).
  • Αφήνουμε για 5′ και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια για σχέδιο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε!

Αφράτο και απολαυστικό! Η κρέμα θα σας ενθουσιάσει! 


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα