Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, παντα τις γιορτινές ημέρες αναζητάμε ένα κυρίως γεύμα για το τραπέζι, αυτό που θα βρίσκεται στο κέντρο και θα κλέψει τις εντυπώσεις! Φέτος, επέλεξα να φτιάξω ΚΑΡΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ. Τραγανό και συνάμα ζουμερό απ’έξω, μαλακό μέσα και ταίριαξε απόλυτα με πουρέ μελιτζάνας! Και το κυριότερο; Εύκολο!
Υλικά συνταγής:
- 1 1/2 με 2 κιλά καρέ χοιρινό χωρίς το κόκαλο (ζητήστε το έτσι από τον κρεοπώλη)
- 1 μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 6
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. πάπρικα σε σκόνη
- 4 κ.σ. ξύδι μπαλσαμικό
- 1/2 κ.γλ. γλυκάνισος
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος παρασκευής:
Χτυπάμε στο μούλτι το μήλο, το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μίγμα από το μούλτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κρέας μας και πρέπει την μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε το καρέ για μισή ώρα, αφού το τοποθετήσουμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Μετά την μισή ώρα, χαμηλώνουμε τους βαθμούς στους 180° και ψήνουμε το κρέας μας για 1 1/2 ώρα ακόμα, αφού προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό (περίπου μισό φλυτζάνι). Η κρούστα του γίνεται απίστευτα νόστιμη και τραγανή και το κρέας εσωτερικά ζουμερό!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr