Ώρα για καφεδάκι! Και όταν έχεις έναν τόσο αρωματικό φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ, δεν βλέπεις την ώρα να τον ψήσεις και να τον βάλεις στο φλυτζάνι. Από δίπλα, φυσικά, θέλεις και το κατιτί σου. Τι καλύτερο από μια ζεστή φρεσκοψημένη ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΆΚΙΝΟ; Και είναι τόσο ελαφριά μιας και η ζύμη είναι γιαουρτιού!
Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 60 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό + 1 κρόκος
- 5 κ.γλ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 1 κ.γλ. baking powder
- άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.Βάζουμε το μίγμα σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψάκι και απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω τις φέτες μήλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25′. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε την μηλόπιτα ζεστή παρέα με ελληνικό καφεδάκι!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr