0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα παιδικά μου χρόνια. Έτσι, συνδύασα αυτές τις αγάπες μου σε αυτό το ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΡΑΛΙΝΑΣ και έγινε θαύμα!

Υλικά συνταγής:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • τριμμένα αμύγδαλο και φυστίκι για το πασπάλισμα

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. πραλίνα φουντουκιού @iliotropio.drynuts

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) ανακατεύοντας με το σύρμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (προτιμήστε μακρόστενη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 25-30’.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας την κρέμα γάλακτος για 1-2’ και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα περίπου.

Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και φυστίκι και απολαμβάνουμε!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα