Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να το ευχαριστηθούμε! Όμως, δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο, αν αυτό το «κάτι» είναι σπιτικό; Πείτε το «κεμπάπ», πείτε το «σουτζουκάκια», εγώ το ονομάζω ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ μοσχομυρωδάτα και με μια δόση πάπρικας καπνιστής @herbsandspices.gr
Υλικά συνταγής:
Για τα σουτζουκάκια:
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
- 1 τομάτα τριμμένη
- 1 κ.γλ. πελτές
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γλ. θυμάρι @herbsandspices.gr
- 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή @herbsandspices.gr
- 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γλ. ξύδι
- 3 κ.γλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο (για να αλείψουμε)
- πάπρικα καπνιστή (για το πασπάλισμα)
Για το γιαούρτι:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γλ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την σάλτσα τομάτας:
- 1 συσκευασία τομάτα τριμμένη
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να αρωματιστεί ο κιμάς μας. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε μπαστούνια (περίπου 15), τα αλείφουμε με λίγο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220•C στον αέρα για μισή ώρα.
Για το γιαούρτι:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!
Για την σάλτσα:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα μας.
Ψήνουμε μερικές πίτες στην τοστιέρα, αλατοπιπερώνουμε, τις κόβουμε τριγωνικά, βάζουμε μια στρώση γιαουρτιού, λίγη σάλτσα και από πάνω τα σουτζουκάκια μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr