Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν το σπιτικό της γλυκάδα και κανέλα! Ακολουθώντας τα χνάρια της, έφτιαξα φέτος αυτή την ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα!
Υλικά συνταγής:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 400 γρ. κολοκύθα
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 70 γρ. σταφίδες ξανθές
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (και έξτρα για το άλειμμα)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής:
Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη και την αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ για να φύγουν τα υγρά. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα μέχρι να μαραθεί και ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο, απλώνουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα φύλλα στριφογυριστά σε συνέχειες σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170•C στις αντιστάσεις για 50’.
Θα γίνει ανάρπαστη!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr