Πορτοκαλόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Σαββατοκύριακο είναι, το θες το γλυκάκι σου! Έτσι δεν είναι; Και επειδή μεγάλωσα σε έναν τόπο γεμάτο εσπεριδοειδή, θέλω να σου δείξω αυτή την  σιροπιαστή ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ που θα ταιριάξει με τον απογευματινό καφέ σου ή θα την προσφέρεις μετά το κυριακάτικο τραπέζι στο σπίτι!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 700 ml νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τα φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου να ξεραθούν και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια (ουσιαστικά, τα τρίβουμε με το χέρι). Λαδώνουμε ένα ταψί (χρησιμοποιώ ορθογώνιο ταψί 25×40) και τα ρίχνουμε μέσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα και περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170•C στις αντιστάσεις για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό και αφήνουμε να το «πιει».

Οι μυρωδιές είναι απίστευτες!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα