Μικρά βεγγαλικά στον ουρανίσκο. Αυτό νιώθεις τρώγοντας την ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ @mastelogr! Οι αγαπημένες -σε όλους πιστεύω- πίτες μπορούν να γίνουν με απλά υλικά κι έτσι, ανοίγοντας το ψυγείο μου δεν ήθελα πολλά. Λίγες πιπεριές, φρέσκα αυγά και αυτό το τόσο νόστιμο αγελαδινό τυράκι @mastelogr… Στο πι και φι σκάρωσα την πίτα μου!
Υλικά συνταγής:
- 6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/2 κιλό κατσικίσια φέτα τριμμένη
- 200 γρ. αγελαδινό τυρί @mastelogr τριμμένο
- 3 αυγά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα:
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- σουσάμι (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε την γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρνάμε, για να ενωθεί με το κάτω. Χαράζουμε την πίτα μας και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μίγμα γιαουρτιού- ελαιολάδου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180•C για 1 ώρα.
Απολαυστική!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr